Live webinar: Meest voorkomende ongevallen bij 0-3 jarigen

Een ongelukje zit in een klein hoekje, hoe goed je ook oplet. Vooral in en rond het huis. Een pleister plakken lukt vaak wel. Maar stel dat je kind zich heeft verbrand aan een kop hete thee, uit bed valt of zich verslikt in een hapje van een boterham? Weet jij wat te doen?

Van alle kinderen wordt de eerste hulp het meest bezocht door jonge kinderen. In deze 1,5 uur durende webinar vertelt een kinderarts in opleiding wat je kunt doen bij de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen, en kun je al je vragen kwijt. Na afloop krijg je toegang tot de e-learning en kun je alle behandelde onderwerpen nog een keer op je eigen tempo doornemen.

Waar gaan we het over hebben?

Je leert wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen bij kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Dit zijn:

1. Valpartijen

De meest voorkomende oorzaak van een bezoek aan het ziekenhuis. Bijvoorbeeld kinderen die van de trap, een commode, een stoel of een speeltoestel vallen.

2. Brandwonden

Een groot risico bij jonge kinderen. Vaak omdat ze de gevaren niet kennen. Verbranding ontstaat vaak door hete vloeistoffen zoals (kraan)water, koffie, thee of soep. Maar ook door een heet voorwerp of vlammen.

3. Vergiftiging

Jonge kinderen zijn geneigd om alles in hun mond te stoppen. Dit kan leiden tot vergiftiging. Wat als ze medicijnen aanzien voor snoepjes, een slokje schoonmaakmiddel nemen of een hapje nemen van een paddenstoel in het bos?

4. Verstikking en verslikking

Doordat de mondmotoriek nog niet optimaal werkt, hebben jonge kinderen een hoger risico om zich te verslikken. Bij verstikking wordt de luchtpijp afgesloten. Dit komt niet altijd door voedsel, ook kleine voorwerpen kunnen de oorzaak zijn.

5. Beknelling

Beknelling komt vaak voor bij jonge kinderen. Denk aan vingers tussen de deur in huis of bijvoorbeeld de auto.

6. Hoge koorts en koortsstuipen

Ieder kind heeft weleens koorts, maar wat doe je bij hoge koorts en hoe herken en handel je bij een koortsstuip?

7. Ernstige allergische reactie

Hoe merk je dat je kind een allergische reactie vertoont, en wat moet je dan doen?

Online kunnen we niet in de praktijk oefenen met reanimeren, AED, stabiele zijligging of verstikking/verslikking. Uiteraard kunnen we deze handelingen wel laten zien. Na het volgen van dit webinar en het doornemen van de e-learning is er ook de mogelijkheid om een praktijktraining EHBO bij Baby’s en Kinderen te volgen bij Schok & Pomp.

Voor wie is de webinar geschikt?

De live webinar is een eerste kennismaking met eerste hulp voor iedereen met (klein)kinderen van 0 tot en met 3 jaar en is eenvoudig vanuit huis te volgen. De webinar is 24 uur na de uitzending terug te kijken.

Door wie wordt de webinar gegeven?

Charlotte Smulders – Arts aan het specialiseren voor kinderarts, met onder andere interesse voor acute kindergeneeskunde. Vanuit die interesse train ik met veel plezier anderen in de opvang van acuut zieke kinderen.

Nanne Ahsmann – Arts-assistent, al 3 jaar werkzaam op zowel de Spoedeisende Hulp als allerlei verschillende disciplines van de kindergeneeskunde.

Aanmelden en kosten

De kosten voor het webinar bedragen €15,- inclusief toegang tot de e-learning.

Klik hier om je aan te melden:

Aanmeldlink

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar training@schokenpomp.nl

Open dagen ROC van Amsterdam

Lijkt het jou leuk om te werken in de kraamzorg en wil je graag de opleiding doen dan is Kraamzorg Anne op zoek naar jou.

Op 28 januari van 10.00 tot 14.00 uur en op dinsdag 21 maart van 16.00 tot 20.00 uur staan
wij op de open dagen van het ROC, locatie Laan van Spartaan te Amsterdam.

Op deze dagen geven we je alle vakinhoudelijke informatie die je nodig hebt, wij zullen al je vragen met betrekking tot het werken/ leren beantwoorden.

Heb je na onze kennismaking het gevoel dat je een zorg hart voor moeder en kind hebt en je hebt interesse dan maken we direct een vervolgafspraak.