Waarom Kraamzorg Anne

Bij Kraamzorg Anne bieden we professionele kraamzorg op maat. Onze gediplomeerde kraamverzorgenden geven de allerbeste kraamzorg afgestemd op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Ook ondersteunen we bij het geven van borstvoeding of flesvoeding. Zo maken we van jouw kraamtijd een fijne en ontspannen tijd.

Wat doet een kraamverzorgende?

De kraamverzorgende helpt met het creëren van ritme en rust, en heeft aandacht voor het gezin. Je krijgt liefdevolle begeleiding en nuttige tips bij de verzorging en het gedrag van je baby. De kraamverzorgende houdt de gezondheid van jou en je baby goed in de gaten en registreert alle bevindingen dagelijks in de groeigids. Dit dossier mag je aan het einde van de kraamperiode houden. Zo kun je na de kraamperiode alles op je gemak teruglezen. Na de kraamtijd ben je in staat om je baby zelfstandig te verzorgen en dagelijkse bezigheden langzaam weer op te pakken. Je hebt altijd recht op kraamzorg, of je nu een thuisbevalling, een poliklinische bevalling of een medische bevalling achter de rug hebt.

Intake kraamzorg

Wij nemen rond de 28ste week van de zwangerschap telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek vindt uiterlijk plaats voor de 34ste week van de zwangerschap. Tijdens het gesprek vertelt onze zorgconsulente over alle mogelijkheden en wat je kunt verwachten in de kraamweek. Ook kun je jouw specifieke wensen en verwachtingen aangeven.

Als het je eerste kindje is, dan komt de zorgconsulent bij je thuis om kennis te maken. Bij een volgende zwangerschap volstaat meestal een telefonisch gesprek, maar in overleg kan de kraamverzorgende ook bij je thuis langskomen.

We maken tijdens de intake kennis en bespreken we de volgende zaken :

  • Algemene informatie over kraamzorg Anne;
  • Je persoonlijke situatie;
  • Het indiceren van het aantal kraamzorguren op basis van het LIP (landelijk indicatie protocol);
  • De taken van de kraamverzorgende;
  • De wensen en verwachtingen van jou en je gezin. Wil je dat jouw kraamverzorgende rekening houdt met bepaalde culturele of religieuze normen en waarden? Liever schoenen aan of uit bij jou thuis? Of heb je andere wensen? Geen probleem, we leggen dit vast tijdens het intakegesprek;
  • Het kraamdossier. In het kraamdossier staat allerlei informatie, leuke weetjes en praktische tips over de bevalling en kraamperiode. Alle controles van zowel moeder als baby worden nauwkeurig bijgehouden en dagelijks genoteerd. Ook de afspraken met je kraamverzorgende en/of verloskundige kun je hierin terugvinden. Dit is niet alleen functioneel, maar ook een leuke herinnering voor later, voor jou en je baby!