Zorg uit vertrouwde handen, zorg uit ons hart!

Thuisbevallen

Uit onderzoek is gebleken dat thuis bevallen net zo veilig is als een poliklinische bevalling, tenzij er complicaties zijn. Dat is fijn om te weten, want thuis bevallen heeft een aantal voordelen, namelijk:

…je bepaalt thuis, in je vertrouwde omgeving zelf de sfeer. Hierdoor kunnen jij en je partner zich beter ontspannen. Een ontspannen mind draagt bij aan het controleren en opvangen van je weeën;
…het is een stuk makkelijker; je hoeft je niet, vooral tijdens de weeën, te verplaatsen om naar het ziekenhuis te rijden. Tenzij er complicaties optreden tijdens de bevalling;
…een ander voordeel is dat je na de bevalling kan douchen in je eigen badkamer en kan slapen in je eigen bed;
…misschien geen doorslaggevende reden, maar bij een thuisbevalling ben je geen bevallingskosten aan het ziekenhuis verschuldigd.

Ook de verloskundige zorg is niet anders dan in het ziekenhuis. Tijdens de ontsluiting komt de verloskundige een paar keer langs om de ontsluiting te beoordelen en naar het hartje van je kindje te luisteren. Zodra de bevalling voldoende gevorderd is, wordt de hulp van een van onze kraamverzorgende ingeschakeld. Dit wordt ook wel partusassistentie genoemd. De kraamverzorgende legt alles klaar voor de bevalling, zorgt voor rust en geeft jou en je partner steun. Het ligt aan het tijdstip van de bevalling, maar de kraamverzorgende is er zeker tot twee uur na de bevalling om voor jou en je baby te zorgen. Ze helpt met de eerste voeding, ruimt de kamer op en zorgt ervoor dat je bij kunt komen van de inspanning en heerlijk kunt genieten van jouw wondertje.

Logo Iedereen HBO
HKZ logo twee
logo sbb